Svenska
English
Pål Bergström   2016-03-06 19:39

UPPDATERAD: Är Keshe Foundation en bluff?

UPPDATERING 2016-03-07 09:10 NEDAN

Mycket talar för att Keshe Foundation är en avancerad bluff. En grupp som jobbat med en parallell lösning kallad QEG baserad på Teslas design har gjort en egen undersökning av Keshe och blåser nu i pipan. Den får mig nu att inse vad Keshe tycks handla om. Gruppen har blivit sammanblandad med Keshe-fanatiker, eller möjligen sådana som medvetet velat sabotera för dem, vilket lett fram till behovet av deras undersökning.

Trots en inbyggd skepsis till dess jag får klara bevis erkänner jag att jag rycktes med en aning. Mehran Keshe framstod som mycket trovärdig. Teorin bakom fri energi är logisk och på gränsen till garanterad. Där ger jag mig inte.

Jag har tagit del av hans tankar och material men kände att något inte stämde då han aldrig presenterad klara bevis utan bara teorier. För kanske ett halvår sedan sökte jag efter deras kontor i Italien på Google Maps men kunde inte hitta det. Behöver inte betyda något men gnista av tvivel infann sig. I december gjorde han en offentlig presentation vilket fick mig att tro igen. Blev lite naivt hoppfull. Tänkte att han kan väl inte vara så korkad. Jag vet samtidigt att fri energi är en verklighet. Sedan la andra ut tester av hans produkt på nätet som visade att de inte fungerade. Tvivlet ökade igen men förhoppningen fanns kvar. I en tidigare artikel om honom skrev jag att han antingen är galen eller så har han en fungerade lösning. Nu vet vi.

Keshe är tydligen inte den budbärare jag trodde. Tråkigt att det finns sådana människor. Skulle inte förvåna mig om det också handlar om att försöka misstänkliggöra och försvåra arbetat med att ta fram lösningar som funkar. Bara att glömma honom och vänta på nästa genombrott. Att det finns fri energi är jag helt säker på.

Personerna bakom QEG är mer trovärdiga (än så länge). Speciellt den ledande ingenjören James Robitaille som har en ödmjuk och genomärlig utstrålning. Så är även det irländska företaget Steorn med sin produkt för fri energi kallad Orbo. De har dock haft problem med ett controller board (kretskort?) på vissa enheter som de nu försöker lösa. Steorn har ett helt annat professionellt upplägg som Keshe saknade vilket säger mig en hel del.

Som salt i såret ska sägas att en amerikan som bloggat och rapporterat kring fri energi ska ha arresterats för pedofili. En stor besvikelse. Vet inte om detta är helt sant så jag ska vara försiktig med namn men bra om hen åker fast om det nu är korrekt.

Keshe Investigation By The People

—-

UPPDATERING:

Vilken soppa. Keshe är kanske rätt person i alla fall om man ska tro Gordon Duff på Veterans Today. Läs hans artikel om Keshe: VT Science: Free Energy, Scams Cults and the New World Order

Jag försöker alltid hålla en låg profil vad gäller skuldbeläggande. Använder ofta ord som ”sannolikt, troligt, möjligt” för att markera att inget är säkert förrän det verkligen är hugget i sten eller jag själv är så övertygad att jag inte svävar på målet. Blir lite irriterad över att jag ibland rycks med, åt ena eller andra hållet.

Gordon Duffs utsago är intressant men tar det med en nypa salt. En sak är nog säker, initieringsriter, pedofili och annat mörkt är flitigt förekommande inom eliten i flera länder som ett sätt att ha hållhakar på folk. Man kan också satsa en slant på att maktsfären försöker störa utvecklingen av fri energi.

Följer VT men vet att mycket är desinformation, något Duff erkänner är ett sätt att skydda sig. Är lite tveksam till hans tankar om vad som rev ner WTC. Bättre att hålla sig till Architects & Engineers for 9/11 Truth till dess vi får till stånd en ny utredning. Att någon form av sprängämnen var inblandat är glasklart. Men jag lyssnar på honom.

Jag är också medveten om att personer på VT är anti-zionister. Det är helt okej och behöver inte betyda något men tycker det ibland kan gränsa till något annat. Eller rättare sagt, jag blir osäker på var de själva står och väljer att inte lita fullt ut på vad som sägs och håller ett visst avstånd. Att Israel har USA runt lillfingret är nog tyvärr sant. Det är väl detta de motsätter sig.

Nu kan man bara backa ut från det här utan att ta ställning och betrakta det på avstånd. En sak är säker. Fri energi existerar (har jag sagt det tidigare?).