menu
Nyheter / Blog

Ukrainsk parlamentsledamot anklagar annan ledamot för medhjälp till skottlossningen på Maidan

content_copy

Ukrainska parlamentsledamoten Nadezhda Savchenko anklagade först talmannen i parlamentet Andriy Parubiy för medhjälp till skottlossningen på Maidantorget 2014 som dödade både demonstranter och poliser. Kaoset som följde användes för att störta den sittande presidenten.

Hon säger sig ha sett hur han hjälpte krypskyttar komma in på ett hotell vid Maidantorget. Senare ber hon Parubiy om ursäkt och säger att det var parlamentsledamoten Serhiy Pashinskiy hon menade.

Savchenko blev känd som militärpilot och för att hon satt fängslad i Ryssland under två år. Hon togs emot som hjälte i Kiev. Den glorian kan nu snabbt ha falnat på grund av hennes uttalanden och att åklagare Yuriy Lutsenko anklagar henne för att planera en kupp mot sittande regering.

Det är ett remarkabelt påstående men stämmer med andra uppgifter som gör gällande att det var utländska krypskyttar som anlitats för att skapa kaos i en kupp av allt att döma iscensatt av väst. Myndigheterna i Kiev har heller aldrig lagt fram bevis för vad som hände vilket är en talande omständighet.

Läs mer

 

Relaterat

BBC Newsnight: Snipers at Maidan: The untold story of a massacre in Ukraine

The hidden truth about Ukraine - Part 1

The hidden truth about Ukraine - Part 2

Skotten i Kiev — cui bono?

The Duran: Leaked memo shows George Soros worked to push Greece to support Ukraine coup, paint Russia as enemy

Documentary: Ukraine On Fire

Ottawa-rapport: Maidan var en false flag

Västs iver att sluta avtal med Ukraina avslöjar den bakomliggande agendan