menu arrow_back arrow_upward share search
Nyheter / Blog
clear

Accepterar vänstern demokrati?

Accepterar vänstern demokrati? http://palbergstrom.com/news/PALByWzbsZ
content_copy

Anders Lindberg på Aftonbladet rör sig på tunn is när han frågar sig om det bör vara förbjudet att bränna Koranen. Motfrågan måste bli vad lagen om yttrandefrihet egentligen står för?

Jag skulle aldrig komma på att bränna en bok och tyckte först att dansken Rasmus Paludan var lite väl extrem. Det samma med Lars Vilks rondellhund. Men sett till vad som hänt Vilks, upploppen i Malmö och debatten som uppstått så kan jag någonstans tycka att det varit välgörande handlingar.

Styrkan i muslimska värderingar respektive svenska ställs här på prov. Vi måste fråga oss om det finns en konflikt här, vart Sverige är på väg och vilka värderingar som är värda att slåss för?

Vänstern beklagar sig för att de tystas med hjälp av hat och hot. Vad Anders Lindberg och Co inte inser att de under lång tid har haft företräde i debatten och kunnat tysta meningsmotståndare med tal om rasism och brunmålning, ett slags "fint" hat.

Vänstern har i mångt och mycket fått styra samhällets kurs och dikterat villkoren när det gäller invandring och hur vi talar om det. En odemokratisk ordning som gett oss stora problem som i sin tur väcker hatfulla motreaktioner.

När nu någon i handling vill ge uttryck för sin åsikt om utvecklingen så tycker Anders Lindberg att det är rätt att kväva detta med lagen om hets mot folkgrupp. Kanske dags att fråga oss om den lagen kan missbrukas och rent av bör avskaffas? Ytterst bör vänstern fråga sig om de accepterar demokrati?